Blaasontsteking bij mannen

Blaasontsteking bij mannen
15867457_sBij mannen komt een blaasontsteking minder vaak voor dan bij vrouwen. Zo’n 20% van de vrouwen heeft wel eens een blaasontsteking gehad tegen 1% van de mannen. Bij mannen is dan vaak het prostaat ontstoken, maar de infectie kan ook in de plasbuis of urineleiders zitten.

Mannen met een vergrootte prostaat die hun blaas niet goed kunnen leegplassen hebben een grote kans op een blaasontsteking. Bacteriën kunnen groeien in de achtergebleven urine. De blaasontsteking word in de meeste gevallen veroorzaakt door de bacteriën die in de darm leven en die dan via de urinebuis naar binnen komen. Mensen die suikerziekte hebben zijn erg vatbaar voor blaasontstekingen.

Alsof mannen met een blaasontsteking nog niet genoeg te lijden hebben, hebben zij ook nog eens een grote kans dat er meer aan de hand is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld blaasstenen. Prostaatvergroting of een bijbal ontsteking zijn ook enkele blaasontsteking symptomen die op kunnen treden bij mannen.

Een blaasontsteking Zelftest bestelt u bij deze drogist.

Of bestel Blaasontsteking preventief of als kuur.

Blaasontsteking symptomen bij mannen

Buiten de al omschreven blaasontsteking symptomen zijn er bij mannen nog enkele symptomen waar te nemen. Enkele van deze symptomen zijn:

Pijn die uitstraalt naar de balzak
Pijnlijke zaadlozing
Zaadvocht kan er anders uitzien
Koorts, buikpijn, pijn in de zij en het gevoel echt ziek te zijn
Ruim 25% van de mannen die een blaasontsteking hebben gehad zijn binnen een jaar weer de pineut. Behandeling is altijd noodzakelijk aangezien een blaasontsteking in sommige gevallen tot nierschade kan leiden.