Chronische blaasontsteking

Chronische blaasontsteking
Als men te lang blaasontsteking symptomen genegeerd heeft, of bij te late of onvoldoende behandeling van de symptomen kan de blaasontsteking een chronische blaasontsteking worden. Chronisch betekend eigenlijk niet meer dan steeds terugkerend, een chronische blaasontsteking is dus een steeds terugkerende blaasontsteking.

Zodra de blaasontsteking chronisch is geworden kan het de hoger gelegen urinewegen en de nieren schade toebrengen. Er zitten echter nog meer nadelen aan chronische blaasontstekingen.

Een blaasontsteking Zelftest bestelt u bij deze drogist.

Of bestel Blaasontsteking preventief of als kuur.

Chronische blaasontsteking is zeer slecht tot niet te behandelen met antibiotica die bij normale blaasontsteking symptomen voorgeschreven wordt. Daarnaast kan een chronische blaasontsteking ernstige spijsverteringsproblemen geven omdat de goede bacterien in de darmflora vernietigd worden. Deze vernietiging van goede bacteriën heeft weer als gevolg dat miniscule deeltjes eiwitten door de darmwand in de bloedbaan terecht komen, er uitgehaald worden door de nieren en in de nierbekken blijven zitten. Daarna komen de deeltjes met de urine in de slijmlaag van de blaas waardoor een voortdurende chronische blaasontsteking veroorzaakt wordt.

Zoals u leest en wellicht begrijpt is het precies die reden waarom chronische blaasontstekingen zo moeilijk te behandelen zijn. Zorg in ieder geval dat u een uroloog ziet en Cranberry’s zijn ook een aanrader, ook bij gewone blaasontsteking symptomen.

Oorzaken chronische blaasontsteking

  • Blaas- of nierstenen
  • Tijdens de menopauze wisselende oestrogeenspiegel
  • Genetische aanleg
  • Bacteriën die tijdens het vrijen het lichaam binnen komen

Mocht je nu regelmatig last van blaasontstekingen hebben, dan is het erg raadzaam om langs een uroloog te gaan. Deze kan dan de oorzaak vaststellen van de blaasontstekingen.

Hoe kan ik de kans verkleinen op een chronische blaasontsteking?

  • Veel water drinken
  • Hierdoor zal je vaker moeten plassen
  • Na het toiletteren altijd vegen van voor naar achteren
  • Meer douches nemen en minder in bad gaan
  • Cranberry’s innemen
  • Na een vrijpartij direct uw blaas legen

Cranberry’s

Cranberry’s kunnen een positieve rol spelen bij het onderdrukken van een blaasontsteking. De stoffen die in een cranberry zitten zorgen ervoor dat de bacteriën geen schade kunnen aanrichten.
Cranberry’s diverse producten zijn vandaag de dag online te verkrijgen als Capsules en Tabletten.